SKS Herentals start het nieuwe seizoen in derde provinciale met een nieuwbakken trainersduo Frank Heremans-Kris Van Echelpoel. Zij volgen Wim De Ceuster en André Leysen op. Er zijn liefst 21 nieuwe spelers aangetrokken.

Frank Heremans nam geen blad voor de mond tijdens de persvoorstelling. Frank Heremans: "Ik hoop dat het bestuur zijn beloftes nakomt. Want dat was niet altijd zo. De andere Kris (Dierckx) die eerste als hulptrainer was aangetrokken, heeft daardoor afgehaakt. Maar ik heb net met de Kris (Van Echelpoel) gesproken en dat komt wel goed."

De nieuwe SKS-coach had gehoopt drie keer per week te kunnen trainen maar helaas is dat maar twee keer.

Heremans was ook scherp voor de nieuwe spelers. Frank Heremans: "Ik heb er een aantal aan het werk gezien en dat zit wel goed.  In de voorbereiding op het nieuwe seizoen kunnen ze best veel lopen. De eerste trainingen zijn met de bal. Het is voetbal met een bal, geen loopwedstrijd. Spelers die fysiek niet in orde zijn op de eerste trainingen halen dat nooit meer in.

Ze vallen buiten de eerste ploeg en kunnen beter bij FC Knudde of Vervoort gaan spelen. George Leekens en Mark Wilmots moeten in hun elftal 5 of 6 nieuwe spelers inpassen en hebben daarvoor denken ze 3 jaar nodig. Ik moet er 21 inpassen en wil er in oktober met mijn ploeg staan."

Erg diplomatisch was Heremans niet, rechtlijnig wel. Een trainer die zegt hoe het zit, misschien heeft SKS Herentals dat wel nodig.

Bij SKS Herentals hoopt het bestuur alvast dat hij mooi voetbal op de mat brengt. Met tegenstrevers als VC Poederlee, Bevel, Berlaar, Bouwel en Oevel is derde provinciale toch een mooie en interessante reeks. Lukt dat, dan nemen ze er de rechtlijnigheid van de coach graag bij.